#31 – Kosthold og trening

Fryktelig kjedelig overskrift, ikke sant? Og det jeg skal ta opp er minst like kjedelig. De første 3 ukene fungerte med vektnedgang fungerte gull, med akkurat den vektnedgangen som jeg så for meg, men så skjer det samme som i fjor, treningssentrene åpner igjen.

Det skal liksom være en positiv greie, at jeg får trent. Jeg får jo tross alt mindre vondter i kroppen, jeg merker at jeg blir sterkere og i bedre form. Da bør vel alt være rosenrødt?

I fjor så gikk jeg ned masse fra lockdown i mars til reåpning i midten av juni, etter at jeg begynte å trene igjen, så gikk det hele langt tråere hvor jeg brukte et halvår på mindre vekttap enn hva jeg gjorde de første 3 månedene.Jeg har hele tiden trodd at det har hatt med kostholdet mitt å gjøre, men jeg opplever det samme nå. Vektnedgangen stopper nesten opp.

Selvsagt var ikke endagssprekken for 3 uker siden (siste onsdag i juni) ideell. Ei var heller det faktum at jeg ramlet ut av ketose grunnet glukoneogenese for ei uke siden, men med unntak av den endagssprekken, så har jeg ingen dager i kalorioverskudd.

Fra 28.juni-17.juli, så har jeg altså gått ned en snau kilo, noe jeg slett ikke er fornøyd med. Jeg registerer alt jeg spiser og kaloriunderskuddet mitt tilsier at jeg skal gå ned med minst 1.5 kg per uke, uten trening.

Så hvorfor går ikke Erlend ned noe særlig i vekt?

Det kan være så enkelt at kroppen er opptatt av bygge opp igjen noen muskler, ettersom det fungerer relativt sett så dårlig med trening og vektnedgang. Men det kan også være at jeg spiser for lite og at kroppen går på sparebluss. Sparebluss har jeg lært at er en ting som er en myte, men jeg tror jeg opplever noe annet. Uansett, resultatet er at jeg fra og med i dag, så skal jeg følge makroen og kaloriinntaket som Carbmanager anbefaler meg, frem til lørdag neste uke. Så får vi se om det gjør underverker, den ene eller andre veien. Under er makroen for kostholdet samt tillatte kalorier.

Dette er altså min leveregel den neste uken. Oppdatering følger om en ukes tid. Gi opp slanking? ALDRI!!!