#17 – Det er ikke bra å være død i deler av hjernen

#17 - Det er ikke bra å være død i deler av hjernen

OBS – Dette innlegget er kostholdsnerding på høyt nivå

Jeg blir voldsomt oppgitt over meg selv noen ganger, og i dag er virkelig en av disse dagene jeg lurer på om det er noen områder av hodet som er fullstendig inaktive. Jeg har rett og slett spist for mye den siste tiden. Altså, når jeg satte opp hvordan jeg skulle spise, så tok jeg selvsagt med hvor mange kalorier jeg trenger når treningssenteret er oppe, men nå som det er stengt, så trenger jeg jo noen kalorier mindre grunnet lite aktivitet. Det har jeg ikke tatt høyde for, så i dag anklager jeg meg selv for at jeg tidvis er død i deler av hjernen.

Frem til i dag, så har jeg antatt at jeg forbrenner ca 4500 kalorier per dag, men etter å ha gått ned i materien, så er det faktisk ikke mulig med mitt aktivitetsnivå. I følge utregninger jeg har gjort(med formler funnet på det store internettet), så er det korrekte tallet et sted mellom 3750-4000 kalorier. Det tallet deler jeg på 2, og går utfra at 3875 kalorier er det jeg trenger for å opprettholde vekten.

Seriøst?? Har dette noen betydning?

Forskjellen på å ligge 1600 kalorier i underskudd kontra 1000 kalorier i underskudd er ganske signifikant. Hvis vi antar at man må forbrenne 7000 kalorier for å forbrenne en kg kroppsfett, så vil jeg med 1700 kalorier i underskudd gå ned drøye 6.8 kg i måneden, mens jeg med 1000 kalorier i underskudd vil gå ned nesten 4.3 kg i måneden. I utgangspunktet, så er jeg mer enn fornøyd nok med å gå ned en drøy kg i uken i snitt, men jeg vet også at det vil bli tyngre å ligge i kraftig kaloriunderskudd når jeg blir en del lettere enn det jeg er i dag, så derfor foretrekker jeg forsøke meg på omtrent 1.5kg vektnedgang i uken når kroppen er så stor som den er per dags dato.

Hva nå?

Nå som jeg endelig hadde begynt å få en forståelse for hvor mye 2888 kalorier er, så skal jeg ned til 2520 kalorier i stedet. Jeg tror ikke det skal bli så vanskelig, i hvert fall ikke om jeg fortsetter med periodisk faste som jeg har bedrevet litt med den senere tiden.

Bare jeg kan endre livet mitt, ingen andre kan gjøre det for meg