#12 -Elefanten i mitt kosthold

Sint elefant

Jeg har flere elefanter, men den absolutt største, som stadig vekk kødder til slankingen min er uten tvil… Ja, faktisk, nøtter. Hasselnøtter, mandler og valnøtter er snacket som jeg sliter med å komme vekk fra, nå som sukkersuget har lagt seg. Du tenker kanskje at det ikke er så ille, all den tid nøtter er tillatt å spise på lavkarbo, men det blir altfor mange kalorier ut av det. De to siste dagene har vært selve gulleksempelet på det, hvordan en slik feil som startet på fredag ble til elefantoppdrett på lørdag.

Normalen er at jeg spiser 2 store måltider hver dag, mens enkelte langer dager får 3 måltider. Legger man til nøtter på det, så blir det altfor mange kalorier. Så hva med i går? Jo, før middag hadde jeg fortært 263 gram fett, 165 gram proteiner, 16 gram karbohydrater og 3154 kalorier. Hva endte jeg opp med til slutt? 308 gram fett, 211 gram proteiner, 26 gram karbohydrater og 3765 kalorier, dvs. nesten 1000 kalorier over budsjettet. Resten var prosentvis innafor, men det ble for mye, og det er det nesten utelukkende nøttene som har skyld i.

For de som kun teller karbohydrater når de er på lavkarbo, så er jo dette helt innafor, når målet er å bli kvitt 110kg+.  Men jeg som også teller fett, kalorier og proteiner i tillegg, ettersom jeg sliter med vektnedgang, så blir dette fullstendig ødeleggende når de [email protected]!#!#»¤$ (banning på avansert latin) nøttene ødelegger flere dager i uken. Målet er en anstendig vekt innen 1.juli 2022, og det nås ikke med for mange feilskjær!

Så hva skal jeg gjøre med det?

Jo, jeg har nå skjønt at jeg må lage ukesmenyer, fremfor å tilpasse hva jeg skal spise i etterkant av måltidene jeg har spist tidligere på dagen. Ukesmenyen skal gå fra onsdag til tirsdag og vil inneholde noen spesifikke oppskrifter, noen dager med fett, karbohydrater og proteiner angitt (som skal tilpasses hva som finnes i kjøleskap/fryser) mens det på onsdag og søndag så vil middag stå åpent. Dette er fordi jeg skal kjøre ett konsept som jeg har kalt “Den store kokebokutfordringen“.

Hva er den store kokebokutfordringen?

På orsdag og søndag hver uke skal jeg konvertere 2 oppskrifter fra høykarbo til lavkarbo. Disse oppskriftene skal i hovedsak baseres på gamle kokebøker funnet på bokhylla.no, men enkelte unntak vil forekomme. Nærmere kriterier for utvelgelsen kan du lese om på siden om kokebokutfordringen. Dette vil gi meg litt morsomme utfordringer i hverdagen, for noen av oppskriftene blir garantert vanskelige å tilpasse til min gane.