#22 – Folk og fe(ite folk)

#22 - Folk og fe(ite folk)

Når jeg var på butikken for noen dager, så satt det en utrolig søt jente i kassa, og jeg har noen issues med søte jenter. Det er flere år siden jeg har sendt så mange stjålne blikk, som det jeg gjorde ved denne anledningen. Selvsagt altfor ung for meg, for pen for meg, for slank for meg (osv), men jeg må nok ærlig innrømme at jeg har aldri kommer til å slutte å se på pene kvinnfolk, uavhengig om de er 18 år eller 50 år gamle, men dette fikk meg til å tenke på hvordan de opplever å bli sett på, kontra hvordan jeg opplever å bli sett på.

Jeg hater uønsket oppmerksomhet. Det er mange mennesker som sender meg fiendtlige blikk når de ser meg, og det er nok dessverre ikke fordi jeg er så fantastisk vakker, men derimot min altfor store kropp. For noen uker tilbake, så var jeg på en butikk i Vestby hvor det gikk noen fjortisser på handletur med sin far (e.l.). I begynnelsen så følte jeg at de begynte å le hver gang de så på meg, og når jeg møtte blikket deres, så snudde de seg. Jeg kjente aggresjonen min begynte å bygge seg opp, fordi jeg føler det er noe så inni granskauen respektløst å le av andre på grunn av deres utseende. Så det kom det til et punkt, hvor vi tilfeldigvis var på samme sted i butikken, og da snudde de seg ikke lenger; de hånlo meg rett i ansiktet.

Hadde dette skjedd utendørs, så hadde det nok stått en notis i avisa med innhold som dette: Voksen mann pågrepet for vold mot mindreårige. Jeg var så eitrandes forbanna og måtte gå til den andre enden av butikken for å få kontroll over meg selv.  Resultatet i etterkant av dette, var at angsten kom for fullt. Min mor skulle helgen etter feire sin 75-årsdag ute på en restaurant, noe det ble helt utelukket for meg å delta på, for jeg tenkte kun på om det ville være andre der, som ville se på meg med avsky i blikket eller enda verre, le av meg!

#22 - Folk og fe(ite folk)

Jeg har opplevd barn som har sagt til sine foreldre
“Pappa, pappa, se på han der; han er FEIT han”
hvorpå de svarer (gjerne mens de ler så det rister)
“Det er riktig, han er FEIT han.”
Dette har skjedd flere ganger, med noe ulikt innhold. I disse tilfellene er det ikke barnet jeg blir irritert på, men derimot forelderen(e). At det i det hele tatt er mulig å oppdra sine barn til å behandle folk på denne måten, er for meg et stort mysterie. Disse foreldrene burde ha gjort det samme valget jeg tok for en del år siden, nemlig at jeg ikke skal ha barn.

En tredje episode som jeg vil dra frem var når jeg sto i dusjen etter å ha vært i svømmebassenget på treningssenteret hvor jeg skulle bli sterk, slank, flott, etc… Mens jeg sto i dusjen, så kom det inn en annen kar som umiddelbart begynte å uffe seg, uten at jeg følte at det var rettet mot meg. Så kom det fra han: Hvorfor er slike som deg her? Jeg blir kvalm av å se så jævlige folk som deg her. Feite folk har ikke noe her å gjøre. Her ble jeg ikke aggressiv, for jeg ble umiddelbart fullstendig knekt. Etter denne episoden, så ble jeg langvarig støttemedlem ved dette treningssenteret, og jeg tør fremdeles ikke å være naken i nærheten av andre mennesker.

Dette og mere til er hvordan vi som er annerledes møter andre hver dag. Det krever en knallsterk psyke for å takle hvordan mennesker behandler oss som ikke er innenfor A4-standarden. Jeg har ikke den psyken, og det kan nok være at det er tilfeller hvor jeg føler avsky i blikk, hvor det slett ikke er det, men ryggmargrefleksen min har over tid blitt til at alle blikk fra ukjente mennesker er fiendtlige.

Tilbake til denne jenta som jeg startet innlegget med, så tenker jeg at det kan godt være at hun liker like lite uønsket oppmerksomhet som det jeg gjør. Bedriver jeg seksuell trakassering når jeg velger å sende denne jenta stjålne blikk? Det er et spørsmål som er umulig å besvare uten å stille spørsmålet til dette individet, men det kan godt være at hun oppfatter meg på lik linje(dog med noe annen kontekst) med hvordan jeg oppfatter uønsket oppmerksomhet. Hensikten med dette er ikke å framstille meg selv som et monster som bedriver seksuelle overgrep, men derimot å få frem at uønsket oppmerksomhet sannsynligvis er like lite ønskelig uavhengig om man er skjønnheten eller udyret.