Gratinert kjøttdeig med brokkoli

Brokkoli og kjøttdeig
Brokkoli og kjøttdeig

Gratinert kjøttdeig med brokkoli

Her er det litt slik at jeg bare har tatt noe jeg har hatt og som måtte brukes opp. Har man en brokkoli som er på vei til å bli litt for moden, en løk som har begynt å spire, og kjøttdeig fra tacoen i går, så blir slike former som dette enkel og rask mat som metter godt.
5 from 2 votes
Forberedelsstid 15 minutter
Matlagingstid 45 minutter
Total tid 1 t
Måltid Middag
Kjøkken Middelhavskost
Porsjoner 3 porsjoner
Kalorier 687 kcal

Ingredienser
  

  • 400 gram kjøttdeig storfe
  • 100 gram chorizo
  • 1 stk brokkoli
  • 50 gram vårløk
  • 50 gram løk gul
  • 150 gram jarlsberg (eller den osten du foretrekker å gratinere med)
  • 100 gram vann

Krydder

  • 1 teskje spisskummen knust
  • 1 teskje hvitløkspulver
  • 1 teskje pepper knust

Tilbehør

  • creme fraiche

Instruksjoner
 

  • Kok brokkoli mør og brun kjøttdeigen. Ha krydder og vann i kjøttdeigen når det begynner å bli brunt og la vannet koke ut
  • Hakk løk og vårløk fint, riv osten.
  • Ha i chorizo i kjøttdeigen når vannet har kokt ut, og la det trekke til fettet begynner å slippe fra chorizoen. Smak til blandingen om du behøver ekstra salt(normalt sett tilfører chorizoen nok salt i retten).
  • Del brokkolien opp i mindre biter og legg den ned i en ildfast form. Spre så løkene over brokkolien, før du har blandingen med kjøttdeig og chorizo over det hele. Dekk med ost.
  • La den stå i ovnen til osten har nådd ditt ønskelige smeltepunkt. (Noen liker den sprø, mens jeg liker den myk og seig)
  • Server med Creme Fraiche som dip.

Til info

  • Karbohydrater per porsjon: 5.6 gram, Proteiner per porsjon: 51,5 gram, Fett per porsjon: 50 gram

  • En kan også bruke andre former for dip. F.eks. sukkerfri ketchup, cheddar cheese sauce, etc.
Nøkkelord Brokkoli, Chorizo, Gul ost, Kjøttdeig, Vårløk