#25 – Hvorfor spiser du lavkarbo når du er så “nazi” på kalorier?

Hvorfor spise lavkarbo

Det enkle svaret er fordi at lavkarbo er den eneste metoden jeg får til å fungere effektivt med vektnedgang. Årsaken til at jeg teller kalorier samtidig, er fordi jeg oppdaget at jeg spiste altfor mye når jeg ikke telte kalorier, slik at jeg effektivt beviste at det var mulig å gå opp i vekt på lavkarbo. Over tid, så hadde jeg lagt til så mange uvaner, så totalen ble at jeg lå i kalorioverskudd.

Men kan du ikke gi blaffen i karbohydratene, nå som du teller kalorier?

I prinsippet, så har jeg ikke noe sterkt behov for å spise lavkarbo nå ettersom jeg spiser rundt stabilt rundt 2000 kalorier per dag, men det er et par fordeler med lavkarbo, som jeg ikke får med et mer tradisjonelt kosthold.

Det første er et problem som har oppstått gjennom år med usunt kosthold, og det er at når jeg spiser lavkarbo, så holder den irritable tarmen seg i sjakk. Når jeg spiser kornprodukter, så ender ikke det med enorm suksess, men derimot med rimelig kjipt resultat.

Det andre er at blodsukkeret blir langt mer stabilt, grunnet lite matvarer som påvirker blodsukkeret i særlig grad. Ettersom jeg har insulinresistens, så vil lavkarbo over tid redusere/fjerne insulinresistensen, noe som igjen vil gjøre det lettere å miste magefettet samt mindre sjans for en haug med sykdommer/lidelser. Med jevnere blodsukker, så går også søtsuget vesentlig ned, og blir til slutt helt borte om man ikke forer hjernen med alternativ søtning.

I tillegg så er det slik at man ikke kan spise produkter med særlig innhold av sukker når man spiser lavkarbo, noe som faktisk var den primære årsaken til den første gangen jeg forsøkte meg på lavkarbo.  For jeg har et kjempeproblem og det er at jeg er så glad i sukker at jeg kan spise det med skje. Kaker, sjokolade og smågodt gjerne kombinert med potetgull er søppel jeg spiser nær sagt hver eneste dag, når jeg ikke spiser lavkarbo. Jeg har ikke viljestyrke til å ligge unna, og derfor må jeg spise lavkarbo, selv om jeg teller kalorier til den store gullmedaljen.

Med dette i bakhodet, så tror jeg selv den største kverulanten vil forstå hvorfor lavkarbo er den primære metoden for meg, for å gå ned i vekt.