Kokebokutfordringen #1 – Trukket Sau

Sauen Shaun

Da er jeg endelig i gang med denne utfordringen. Kjøleskapet er endelig tømt, at det skulle ta i praksis nesten en måned, er helt drøyt. Fryseren? Den er fortsatt rimelig full. Men tilbake til denne utfordringen jeg har gitt meg selv. Bakgrunnen til dette innlegget, kan dere altså finne her. Da er det vel bare å sette i gang?!

10, 3 og 5

Denne dagens tall ble:
10 hvilket betyr “Trukket”
3 hvilket betyr “Sau”
5 hvilket betyr “Meieriprodukter”

Ettersom jeg har pinnekjøtt (som jeg kjøpte skremmende billig på Kiwi for noen uker siden), så må jeg få brukt opp dette på noe vis. Jeg ser ikke for meg at det er så lett å bruke pinnekjøtt på så mange alternative måter, når det er lavkarbo det skal forvandles på, men jeg får se hvilken oppskrift jeg får som utgangspunkt.

Trukket pinnekjøtt gir meg 449 treff hos bokhylla.no, men jeg begrenser meg til de første 100 treffene, og fra 1-100, så ble dagens tall 13. Det gir meg boken “Ingrids beste julemat” med vår alles kjære Ingrid Espelid Hovig. I denne boken er det kun en oppskrift med pinnekjøtt(side 70), så sjokkerende (eller ikke) så ble resultatet av dette en urklassiker kjent som “Pinnekjøtt med kålrotstappe”, som tross alt er den kombinasjonen folk flest spiser når de har pinnekjøtt.

Endringer

Som kjent, så spiser man ikke kålrot på lavkarbo, så jeg må jo erstatte den med noe. Det mest nærliggende er da sellerirot, som jeg tilfeldigvis også har her. Videre så skal jeg altså legge til minst et meieriprodukt som ikke eksisterer i oppskriften fra før av. I oppskriften i denne boken, så nevnes faktisk ikke smør i det hele tatt i oppskriften, kun «litt fett». Jeg har personlig aldri smakt en kålrotstappe som har vært god, med mindre det har vært bøttevis med smør og fløte i den, så det blir det. I oppskriften skal pinnekjøttet dampes, men ettersom pinnekjøttet skal trekkes her, så da gjør jeg som Hellstrøm og koker opp en buljong med noen gulrøtter, sellerirot skåret i staver, et par fedd hvitløk og 3 gule løk og kaster pinnekjøttet oppi buljongen.

Da er selve utfordringen ferdig, og arbeidet med oppskriften starter, som dere kan finne, ved å klikke på navnet på oppskriften under her. “Dampet pinnekjøtt med kålrotstappe” har på lavkarbovis blitt forvandlet til

trukket Pinnekjøtt med sellerirotstappe