Kremet brokkolisuppe med kylling

Skål med kyllingsuppe

Kremet brokkolisuppe med kylling

4 fra 1 stemme
Tid

25

minutter
Kcal per 100 gram

83

kcal
Proteiner per 100 gram

4.7

gram
Fett per 100 gram

6.2

gram
Karbohydrater per 100 gram

1.7

gram
Fiber per 100 gram

1.1

gram

Jeg er veldig glad i brokkolisalat, noe det vil komme flere oppskrifter på senere. Men i salatene bruker jeg kun bukettene, så jeg sitter igjen med en drøss med stilker, som jeg slett ikke kan kaste. Stilkene er jeg tross alt ikke noen superfan av å spise kokt heller, så da må jeg bruke de opp i supper, sauser, gryter, etc.

Jeg brukte selv pult kylling, også kjent Pulled Chicken, i oppskriften fordi når man får en så kremet suppe som dette, så blir de fine strimlene fra kyllingen en helt perfekt konsistens, men hvilken kylling du vil bruke er helt opp til deg, ettersom alle rester fungerer.

Ingredienser

  • Brokkoli (ca 300 gram)

  • 1 Squash (ca 300 gram)

  • 150 gram purre

  • 300 gram kyllingrester (kokt, stekt, pulled, etc.)

  • 2 ss kokosfett

  • 5 dl vann

  • 4 dl kokosmelk, vanlig type

  • 100 gram Creme Fraiche

  • 100 gram gul løk

  • 2 terninger kyllingbuljong

  • Krydder
  • 1 fedd hvitløk

  • 3-4 cm fersk ingefærrot

  • 1 ts salt

  • 1 ts Sambal Oelek (Se tips)

  • 1 ts spisskummen

  • Tilbehør
  • Baconost

Fremgangsmåte

  • Sleng en stekepanne på plata og sett varmen på 75-80% av maks styrke. Kast så oppi kokosfettet. Mens du venter på at det blir varmt nok til at det begynner å frese, så kan du hakke løk, hvitløk og ingefær. Ha det i pannen når det begynner å frese, og stek dette raskt til løken blir mør. Sett til side.
  • Kok opp kokosmelk og vann. Mens du venter på oppkoket, så skjær opp brokkoli og squash i grove biter. Legg så grønnsakene, buljongterningene i kjelen og kok dette til grønnsakene er møre.
  • Ha creme fraiche, løkblandingen, salt, sambal oelek og spisskummen oppi kjelen. Ta frem en stavmikser eller blender og blend suppen til det er en kremet konsistens uten biter
  • Dra ut kyllingen i små biter med en gaffel, kutt opp purre i tynne skiver (husk å vaske den slik at du slipper å få jord i suppa) og legg det oppi suppen. Gi suppen ett raskt oppkok(Se tips)
  • Serveres med en klatt baconost i midten.

Tips

  • Sambal oelek er en sterk krydderpasta. Begynn med 1 ts og se hvor sterk du vil ha suppen selv.
  • Anbefaler en viss forsiktighet når du koker opp suppen før servering, ettersom suppen sender brennende varme klatter langt av gårde når den begynner å koke.

Har du lagd denne retten?

Lik oss på Facebook