#14 – Livet før og nå

Fullt kjøleskap

Alt var som kjent lettere før, det inkluderer også meg selv, men nå er tidsperspektivet for dette innlegget veldig mye kortere enn det. Faktisk, så veide jeg ikke noe mindre i tiden jeg nå skal se på. Jeg skal faktisk bare se en måned tilbake i tid, og dette omhandler hvor mye eller snarere, hvor lite jeg spiser nå, ift. hva jeg gjorde for bare en måned siden. Forskjellen er nesten abnorm, og jeg er ikke noe mer sulten enn hva tilfellet var for en snau måned siden.

Jeg gjorde storhandel på tirsdag i påsken, slik at jeg slapp å dra på butikken på en uke, diverse i dag. Resultatet i dag er at det slettes ikke er noe stort behov for å dra på butikken. Fryseren er fortsatt stappfull, og kjøleskapet er fortsatt for fullt. Det i seg selv er en svært uheldig kombinasjon, for nå må jeg snart begynne å vurdere hvilken mat som rett og slett må kastes, fordi det eksisterer ikke plass til å fryse ned varer som snart vil gå ut på dato.

Hvorfor kjøpte jeg mat til en hel bataljon?

Det handler om gamle vaner, for kjøleskapet skulle etter gamle vaner har vært relativt tomt i dag. Så med denne læren i bakhånd, så skjønner jeg at jeg har spist noe hinsides enorme mengder mat tidligere, uavhengig om vi snakker lav- eller høykarbo. Årsaken er så enkel som at jeg i mars så begynte å telle kalorier i tillegg til karbohydrater, mens jeg fremdeles kjøper mat som at jeg ikke bryr meg om kaloriene.

De fleste som har kjennskap til lavkarbo vil alltid påpeke at det ikke er behov for å telle kalorier når man er i ketose (strikt lavkarbo) og det er jeg normalt sett enig med også, men så har man slike tilfeller som meg, ettersom jeg åpenbart ikke skjønner når jeg er mett. Hjelper ikke med lavkarbo når jeg åpenbart må ha spist 5-6000 kalorier om dagen tidligere, for kjøleskapet skulle nå ha vært tomt.

Dette er også årsaken til hvorfor jeg ikke satt i gang med den store kokebokutfordringen i påsken, fordi jeg er nødt til å spise meg ut av kjøleskap og fryser, før jeg kan sette i gang en endring som medfører økt mengde mat i kjøleskap og fryser. Jeg satser dog på at søndag 19.april blir kickoff for kokebokutfordringen.