Lun gresk salat med biff

Lun gresk salat med biff

Lun gresk salat med biff

4 fra 1 stemme
Måltid: Lunch, MiddagKjøkken: Gresk
Porsjoner

2

stk
Forberedelse

10

minutter
Steketid

25

minutter
Kcal per 100 gram

135

kcal
Proteiner per 100 gram

9.1

gram
Fett per 100 gram

10.1

gram
Karbohydrater per 100 gram

1.33

gram
Total tid

35

minutter

Jeg var i mitt tidligere liv en av Orklas største kunder. Frossenpizza var ofte middagen min, men når jeg tenker over at denne oppskriften tar omtrent like lang tid å steke som kjip Grandiosa, så forstår jeg godt at jeg kunne ha spilt kortene mine annerledes. Jeg vet ihvertfall godt hva jeg foretrekker, og det tror jeg du vil gjøre også!

Ingridienser

  • 300 gram biffkjøtt

  • 1 stk Squash (ca.300 gram)

  • 250 gram sjampinjong

  • 150 gram tomat

  • 100 gram salatost/fetaost

  • 170 gram Svarte steinfrie oliven

  • 100 gram vårløk

  • 30 gram kokosolje

  • Krydder
  • pepper

  • salt

  • Pynt
  • Noen blader frisk basilikum

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 grader. Hakk sjampingjong og squash i små biter. Bland dette godt sammen med 20 gram kokosolje, salt, pepper og ha det i en ildfast form. Sett inn denne blandingen i ovnen i 15 minutter.
  • Hakk tomat og vårløk, og legg det i en salatbolle sammen med oliven.
  • Når squash og sopp er ferdig, så sett på en stekepanne på høyeste temperatur(se tips), sammen med 10 gram kokosolje. Skjær biffkjøttet i små biter og salte/pepre det godt. Legg kjøttet i pannen og rørestek i 40 sekunder når pannen er blitt varm. Ta så en bit og se etter om det er stekt godt nok for deg, hvis ikke, stek videre til din stekegrad er nådd.(avhenger veldig størrelsen på bitene du har kuttet biffen i)
  • Når kjøttet er ferdig, bland alt sammen i salatbollen, og husk å få med deg fettet fra stekingen i salaten. Strø over fetaost og basilikumblader til slutt.
  • Servér, gjerne sammen med cloud bread e.l.

Tips

  • Ikke bruk stekepanner med slippbelegg til å steke biff, for den høye temperaturen kan ødelegge dem. En tung og uhåndterlig jernpanne er best til det.
  • Ha gjerne salt og pepper på bordet.

Har du lagd denne retten?

Lik oss på Facebook