Mat og trening – Lørdag 08.08.2020

Mat og trening

Den siste uken har vært problematisk. Lørdag for en uke siden så spiste jeg så mye krydder at jeg ramla ut av ketose. Det er første gang jeg har opplevd, men ironisk nok, så klarte jeg det enda en gang på onsdag, så i realiteten så gikk hele forrige uke uten å være i ketose. Den totale vektnedgangen de siste 6 ukene er på usle 3 kg, for dette har vært en “bumpy ride” med 1 kontrollert sprekk og 4 ukontrollerte. Det er årsaken til hvorfor det brått ble ett hull i denne bloggen nå i begynnelsen av august, for jeg måtte ha en tellekalorierfri periode, når ingenting annet fungerte. Og det kjennes ut som det fungerer, så jeg er nesten tilbake på minimumsvekten i dag. Når neste helg kommer og den neste planlagte sprekken kommer, så skal jeg i det minste være under 214 kg.

Hvorfor enda en sprekk?

Det er faktisk et godt spørsmål, men gode spørsmål fortjener gode svar. Det er fest hos naboen (med mindre Covid-19 fucker den opp) og det blir sannsynligvis den eneste gangen i inneværende år at det blir en fest inklusiv rotbløyte. Jeg kjenner at jeg er ekstremt sulteforet på fest og moro, så lysten overstiger vettet i dette tilfellet. Etter dette, så er det ingen planlagte sprekker før vi sier 24.desember.

Mat?

SIden jeg har hatt en uke uten kaloritelling, så skulle man tro at matlysten var på topp og med nye interessante matkreasjoner på vei… Sannheten er den at det aldri kommer til å bli mye matlaging i mitt hjem på sommeren. Det er drepende varmt her og jeg orker ikke tilføre mer varme i form av spillvarme fra komfyren. Så da blir det enkle ting, nesten hver eneste gang.

Lunsj:
Brisk knekkebrød med pålegg(Klemmeost med skinke og Stilton blåmuggost)
Middag:
Pølse med Kavli pizzaost
Kveldsmat:
Kjøtt med blomkål og krydder

Trening?

Ahh, den første dagen på lenge hvor jeg faktisk har døtta vekter. Nå som den initielle smerten fra den senebetennelsegreia i hånda har gitt seg, så har jeg fått beskjed om at jeg må belaste den, så i går så ble det litt prøving og feiling med vekter igjen, for å se hvor smertegrensa for de ulike øvelsene var. På enkelte, så fantes det ikke noen smertegrense, mens på andre, så var smertegrensen på relativt lette vekter. Det fungerte relativt greit, med unntak av nedtrekk. På nedtrekk, så blir det nok mye lette vekter fremover. For de andre, så var det noe mer vekt som måtte på bordet før smertene ble for store og de kan trenes effektivt. Uansett, vi er tilbake på 2 dager med trening, 1 dag fri etter en noe humpete uke.

Trening:
Tredemølle:
Oppvarming
5 min – 3.1 mets – ca 60 kalorier
4 sett:
3 min – 3.1 mets – ca 35 kalorier
3 min – 3.3 mets – ca 41 kalorier
3 min – 3.6 mets – ca 49 kalorier
3 min pause
Nedtrapping
5 min – 2.8 mets – ca 52 kalorier
Kalorier forbrent:
Ca 600 kalorier

Sittende Roing
1 x 15 – 30 kg
1 x 15 – 40 kg
1 x 12 – 50 kg (Riktig vekt, ingen eksessiv smerte)
Nedtrekk
1 x 10 – 30 kg (Smertehelvete, glem denne på en stund)
1 x 12 – 25 kg (Riktig vekt, litt smerte)
1 x 25 – 20 kg (Fin til oppvarming,)
Brystpress
1 x 15 – 30 kg (For lett)
1 x 12 – 40 kg (Ørlite for lett, ingen smerte)
1 x 12 – 50 kg (Riktig vekt, i grenseland mye smerte, mulig 45 kg er prime)
Sidehev
3 x 12
6 på hver side 3 kg per set
6 på hver side 4 kg per set