#23 – Milepæl 1 – Under 220 kg

Milepæl #1 - Slanking

I går var det nesten så jeg hoppet av glede når jeg gikk på vekten, men det tror jeg vekten strengt tatt hadde tatt skade av. Som dere har skjønt utfra bilde og overskrift, så har jeg nå passert 220 kg med negativt fortegn(men svært positivt for meg). Jeg håper (og tror) at jeg aldri mer i mitt liv får se 22 først på vekten, og skulle jeg veie 22 kg uten noen fler sifre bak noen gang, så ville jeg være langt mer redd for helsen fremfor hva jeg er i dag. Den nøyaktige målingen er forøvrig 217.9 kg, hvilket er 22.1 kg slanket bort siden 25.mars, hvilket igjen er en vektnedgang på nesten 1.6 kg i gjennomsnitt. Dette snittet inkluderer en humpete mai med nyrebekkenbetennelse og dårlig kosthold. I så tilfelle, så er vektnedgangen siden 2.juni muligens mer representabel, ettersom jeg i denne perioden har gått ned 8 kg, hvilket utgjør 2 kg i gjennomsnitt i uka den siste måneden.

8 kg slanket bort på en måned er mye, og over tid så er det for mye, men vektnedgangen vil bremse opp når kaloriunderskuddet blir mindre. Ergo er jeg ikke så altfor bekymret over den store vektnedgangen, siden det er så enormt mye å ta av, men om jeg skulle fortsette denne trenden, så ville jeg ha vært på datevekt allerede våren 2021. HÆ? Hva i huleste er datevekt? Nei, det er absolutt ikke snakk om veiing av verken dadler eller datoer…

Det er ingen stor hemmelighet at man blir ensom som gedigen singel mann med særdeles lav selvtillit som knapt et eneste kvinnfolk ønsker å ta i med ildtang, men jeg tror ikke at jeg heller har noe stort ønske om å ha (intim) kontakt med noe kvinnfolk med den størrelsen jeg har, så jeg har definert en vekt hvor jeg tror at jeg kan begynne å involvere kvinnfolk i livet mitt igjen. Den vekten er ca 140 kg og når jeg når den vekten, så er ikke hygeniske utfordringer problematiske lenger (var ihvertfall ikke det sist gang jeg hadde den vekten) og jeg er forhåpentligvis i en slik form at jeg ikke lenger vil si nei til å gjøre ditt og datt, fordi kroppen ikke er i stand til det. Jeg har dog ikke noe mål om nå datevekt før vinteren 2022, men skjer det før, så klager jeg ikke, for selv om det ikke er noe størt ønske, så ligger det et stort savn etter nærhet…

Hva betyr det for meg å nå den første milepælen?

Jeg trodde ikke at det kom til å bety så mye før jeg kommer meg under 200 kg, men at jeg endelig er under 220 kg betyr visst svært mye for meg. Det er nemlig først nå jeg føler at dette slankeprosjektet er skikkelig i gang. Det er nå jeg føler at jeg faktisk har en mulighet til å nå målet mitt om å bli en bedre mann i en bedre kropp, som er i stand til å gjøre ting som å fiske i timesvis, dra på bilferier uten smerter og hygeniske utfordringer, eller hjelpe andre med enkle gjøremål. Sist uke trengte min far hjelp til å bære noen møbler, men slikt kan ikke jeg gjøre. Når magen kommer i veien, så må jeg bøye ryggen, som igjen medfører til bruk av feil løfteteknikk, og ryggen blir ødelagt i dagesvis etterpå. Dette er også utfordrende på treningssenteret hvor det er noen essensielle øvelser jeg ikke får utført, fordi magen kommer i veien for løftet eller bevegelsen. Det blir uten tvil befriende den dagen jeg igjen blir herre over kroppen min, i motsetning til i dag hvor kroppen min er herre over meg.

Videre så skal jeg fortsette i gi denne bloggen mer oppmerksomhet, og det kommer til å komme mer innhold som ikke bare omhandler meg og mitt, men også en del informasjon om lavkarbokosthold, vitaminer, mineraler, næringsstoffer, oppskrifter m.m. Dette er fordi at selv om denne siden i hovedsak er en blogg for meg, så ser jeg at det muligens kan bli en inntektskilde i fremtiden. Tross alt, klarer jeg dette, noe jeg skal klare, så vet jeg jo at det slett ikke er mange mennesker som har gått ned over 100 kg uten kirurgisk hjelp, og jeg vet også at de som har klart det, får mye forespørsler fra mennesker som vil ned i vekt. Om jeg kan bare henvise til nettsiden, fremfor å bruke masse tid på mennesker som lurer på hvordan jeg (eventuelt) har klart det, så vil det spare meg for mye tid.