Jeg er veldig glad i brokkolisalat, noe det vil komme flere oppskrifter på senere. Men i salatene bruker jeg kun bukettene, så jeg sitter igjen med en drøss med stilker, som jeg slett ikke kan kaste. Stilkene er jeg tross alt ikke noen superfan av å spise kokt heller, så da må jeg bruke de opp i supper, sauser, gryter, etc.

Kremet brokkolisuppe med kylling
Næringsinnhold per porsjon
Ingredienser
- 1 stk stor brokkoli ca. 300 gram
- 1 stk squash ca. 300 gram
- 150 gram purre
- 300 gram kyllingrester kokt, stekt, pulled, etc
- 2 ss kokosfett
- 5 dl vann
- 4 dl kokosmelk
- 100 gram creme fraiche
- 100 gram gul løk
- 2 terninger kyllingbuljong
Krydder
- 1 fedd hvitløk
- 3-4 cm ingefærrot fersk
- 1 ts salt
- 1 ts sambal oelek
- 1 ts spisskummen
Instruksjoner
- Sleng en stekepanne på plata og sett varmen på 75-80% av maks styrke. Kast så oppi kokosfettet. Mens du venter på at det blir varmt nok til at det begynner å frese, så kan du hakke løk, hvitløk og ingefær. Ha det i pannen når det begynner å frese, og stek dette raskt til løken blir mør. Sett til side.
- Kok opp kokosmelk og vann. Mens du venter på oppkoket, så skjær opp brokkoli og squash i grove biter. Legg så grønnsakene, buljongterningene i kjelen og kok dette til grønnsakene er møre.
- Ha creme fraiche, løkblandingen, salt, sambal oelek og spisskummen oppi kjelen. Ta frem en stavmikser eller blender og blend suppen til det er en kremet konsistens uten biter
- Dra ut kyllingen i små biter med en gaffel, kutt opp purre i tynne skiver (husk å vaske den slik at du slipper å få jord i suppa) og legg det oppi suppen. Gi suppen ett raskt oppkok(Se tips)
- Serveres med en klatt baconost i midten.
Til info
- Karbohydrater per porsjon: 18.4 gram, Proteiner per porsjon: 51 gram, Fett per porsjon: 68 gram
- Sambal oelek er en sterk krydderpasta. Begynn med 1 ts og se hvor sterk du vil ha suppen selv.
- Anbefaler en viss forsiktighet når du koker opp suppen før servering, ettersom suppen sender brennende varme klatter langt av gårde når den begynner å koke.
Svar