Bruning av kyllinglår
Foto: Jumpstory.com

Kyllinggryte med squash og sjampinjong

Jeg skulle bare en tur innom Rema 1000 for å kjøpe kyllinglår som var ferdiggrillede, men de hadde kun varianten fra Solvinge og i krydderblandingen på den så er det så mye sukker at den blir uspiselig for mennesker som av ymse årsaker ønsker å spise lavkarbo. Vel, enden på visa var at jeg tok med meg hjem en pose med 2 kg frosne kyllinglår.

Hva nå?

Ja, det begynte jeg å tenke når jeg kom hjem. Jeg hadde ikke noe som kunne bli en god «dry rub» for kyllingen, og det ville uansett ta tid. Så da begynner man å se i skap og skuffer etter alternativer, og finner ut av en lavkarbo kyllingfrikassé kunne lages. Jeg kaster kyllingen i en kjele og begynner å lage en plan. Planen røyk på et eller annet tidspunkt inni der, og brått så kom det ut noe som nok rent teoretisk kan kalles både en kyllingfrikassé og en kyllingsuppe, men for meg er dette bare en kyllinggryte.

Smaken derimot er det ingen feil med. Den er noe sterk, men har fantastiske aromaer. Det eneste er at den kunne vært noe mer fyldig ettersom det nesten kunne ha blitt kalt en kyllingsuppe, så kanskje trickset her kunne ha vært å byttet ut vannet med litt kokosmelk istedet? Smaksbildet ville ihvertfall ikke blitt noe dårligere på den måten.


Bruning av kyllinglår

Kyllinggryte med squash og sjampinjong

Denne kyllinggryten er litt hot, men ikke verre enn at de aller fleste nordmenn skal takle å spise den uten å klage over at det er for sterkt. Aromaene er dog helt fantastiske og du vil neppe angre om du forsøkte det på denne. Absolutt en fornuftig kyllingryte for lavkarboetere.
Forberedelsstid 20 minutter
Steke- og koketid 1 t 15 minutter
Total tid 1 t 35 minutter
Måltid Middag
Kjøkken Indonesisk
Porsjoner 6
Kalorier 778 kcal

Næringsinnhold per porsjon

Kalorier: 778kcalKarbohydrater: 8.9gProtein: 70gFett: 50g

Ingredienser
  

  • 2 kg kyllinglår
  • 1 ½ liter vann
  • 700 gram sellerirot
  • 100 gram sjalottløk
  • 700 gram sopp
  • 600 gram squash
  • 100 gram sambal oelek

Krydder

  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 2 terninger hønsebuljong
  • 3 ss gul karri
  • 3 ss spisskummen
  • 3 blader laurbærblad (kan sløyfes)
  • 5 fedd hvitløk finhakket
  • 1 kvast gressløk finhakket
  • 3 stk muskatnøtter knuses

Instruksjoner
 

Forberedelse

  • Skjær squash i 4 staver og kutt hver stav i ca ½ cm tykkelse. Skjær hvitløk, sjalottløk og sopp i tynne skiver. Skjær sellerirot i ca 1 cm små terninger. Finhakk gressløk. Sett alt til side

Matlaging

  • Ha litt kokosfett (eller ghee) i en stekepanne og sett platen på høyeste nivå. La stekepannen bli skikkelig varm, før du raskt bruner kyllingen.
  • Ha kyllingen i en kjele, og hell vann over til kyllingen er dekket. Ha så i krydrene (unntatt gressløk) og sambal oelek. Trekk kyllingen til lårbeinene begynner å løsne.
  • Ta kyllingen ut av kjelen og sett de til avkjøling på en rist. Sett varmen opp på kjelen slik at det begynner å fosskoke. Kok ut kjelen til det er ca 7 dl kraft igjen. Ta så ut laurbærbladene og kast de.
  • Rensk kyllingen for kjøtt og sett til side.
  • Ha sopp og grønnsaker(unntatt gressløk) oppi kjelen og kok opp. Når det koker, så sett ned varmen på platen slik at det så vidt bobler i kjelen.
  • Når grønnsakene er møre, så ha kylling og gressløk oppi kjelen. Smak til med salt og pepper.
  • Servér

Til info

  • Karbohydrater per porsjon: 8.9 gram, Proteiner per porsjon: 70 gram, Fett per porsjon: 50 gram
Nøkkelord Kylliing, Sjampinjong, Squash
Har du lagd denne retten?Fortell meg gjerne hvordan det smakte