Keto smuldrepai med bringebær og rabarbra
Foto: potensiellslank.no

Smuldrepai med bringebær og rabarbra (keto | sukkerfri)

Denne lavkarbo smuldrepaien smaker sol, sommer og glede! Nå som Covid-19 ser ut til å blåse vekk her på berget, så passer det godt med å lage en enkel lavkarbo smuldrepai som alle kan spise, og uansett hvor mange tommeltotter du har, så klarer du å lage denne gode paien.

Jeg har laget denne smuldrepaien til mennesker som ikke spiser lavkarbo, og min 18 år gamle niese utbrøt omtrent før den kom inn i munnen at dette var «kjempegodt». Selv om hun slett ikke er vanskelig i matveien, så er det alikevel et klart bevis for meg at dette er noe alle uansett ståsted vil synes er fantastisk.

Den kan serveres både kald og lun, med fløte, krem eller iskrem. Den tåler et dryss eller to med kanel og kardemomme. Det er egentlig kun fantasien din som stopper hva du kan ha oppi denne lavkarbo smuldrepaien.

Jeg har brukt en blanding av Steviosa og Sukrin Gold, for det gir en god søt smak, imotsetning til den «kalde metalliske» smaken man kan få hvis man bare bruker Sukrin. Du står riktignok helt fritt til å velge hvilken søtning du vil velge. Finesse, Tagasøtt eller Tagatesse vil nok være det beste, men da må du smake deg frem selv både i fyllet og i nøttecrunchen.

Du er heller ikke isolert til å bruke rabarbra og bringebær, da denne retten passer alle ulike bær jeg har forsøkt, og før jeg begynte å spise lavkarbo, så var det knapt noe som ikke ble forsøkt. Om du ikke spiser keto, så tror jeg at f.eks. jordbær og appelsin med noen revne sjokoladeflak over hadde smakt helt fantastisk.

1 porsjon smuldrepai er bare 5.7 gram karbohydrater og 32.4 gram fett, så den er i høyeste grad også flott for de som måtte spise keto.


Keto smuldrepai med bringebær og rabarbra

Smuldrepai med bringebær og rabarbra (keto | sukkerfri)

Smaken av sommer, sol og glede! Denne lavkarbo smuldrepaien vil glede og imponere enhver person du måtte servere den til
Forberedelsstid 15 minutter
Steketid 40 minutter
Total tid 1 t 5 minutter
Måltid Dessert, Kake
Kjøkken Norsk
Porsjoner 8
Kalorier 371 kcal

Næringsinnhold per porsjon

Kalorier: 371kcalCarbohydrates: 5.7gProtein: 10gFat: 32.4g

Ingredienser
  

Nøttecrunch

  • 100 gram mandelmel kan bruke kverna mandler
  • 100 gram valnøtter finhakket
  • 60 gram kokosmel
  • 60 gram Sukrin Gold
  • 30 gram Steviosa
  • 10 gram bakepulver
  • 4 gram vaniljepulver ekte bourbon
  • 200 gram meierismør

Fyll

  • 750 gram rabarbra
  • 400 gram bringebær frosne
  • 60 gram Sukrin Gold
  • 30 gram Steviosa
  • ½ ts xanthan gum kan utelates mot mer rennende bær
  • 1 pose sukkerfri gele med jordbær eller bringebær kan utelates mot mer rennende bær

Instruksjoner
 

Fyll

  • Sett ovnen på 180 grader (ikke varmluft)
  • Ha bringebærene over i paiformen
  • Kutt rabarbra i skiver (ca ½ cm tykkelse) og ha ca 600 gram sammen med bringebærene.
  • Ha gelepulver, Steviosa, Sukrin Gold og xanthan gum i paiformen og bland godt.
  • Stek i ca. 15 minutter midt i ovnen. Følg med så ikke blandingen blir brent.
  • Når du har tatt ut blandingen av ovnen, strø så de siste 150 grammene med rabarbra løst oppå blandingen, men ikke bland de inn. Sett til side

Nøttecrunch

  • Finhakk valnøtter og ha i en bakebolle sammen med resten av de tørre ingrediensene.
  • Smelt smøret på lav temperatur. Når alt smøret er smeltet, så ha Fibersirupen oppi smørblandingen og bland godt. Hell så over de tørre ingrediensene.
  • Jobb smøret godt inn i det tørre med en sleiv. Når alt smøret har blitt absorbert av blandingen, og det ikke er noe tørt igjen i blandingen, så strør du blandingen over bær og rabarbraen.
  • Stek i ovnen i 30-40 minutter. Når det har gått 30 minutter, så bør du se hvor farget den er på toppen. Du vil ikke ha den brent, men er det ingen farge, så kan det være hensiktsmessig å skru på varmluft nå og ha den inne i 5-10 minutter til avhengig av hvor farget du ønsker den.

Til info

Hvis man dekomponerer denne oppskriften, så får man tidenes suverent beste lavkarbo tilslørte bondepiker 🙂

Til denne oppskriften, så har jeg hentet inspirasjon fra Fett & Forstand og OmHelse.no
Nøkkelord Bringebær, Kokosmel, Mandelmel, Rabarbra
Har du lagd denne retten?Fortell meg gjerne hvordan det smakte