Blomkålsalat med rabarbra og reddik


Blomkålsalat med reddik og rabarbra

Jeg fant ut tidlig på sommeren at jeg skulle forsøke å finne noen flere bruksområder for rabarbra, og denne salaten er et resultat av dette "forskningseksperimentet". Den er nydelig til grillet mat og jeg kommer virkelig til å savne smaken av denne blomkålsalaten i alle de månedene som rabarbra ikke er tilgjengelig her på berget. Bruk gjerne de mest fargede delene av rabarbraen for å sette litt farge på salaten.
Forberedelsstid 20 minutter
Hviletid 1 t
Total tid 1 t 20 minutter
Måltid Salat
Kjøkken Norsk
Porsjoner 4
Kalorier 311 kcal

Næringsinnhold per porsjon

Kalorier: 311kcal

Ingredienser
  

  • 500 gram blomkål
  • 200 gram reddik
  • 100 gram rabarbra
  • 100 gram sjalottløk
  • 100 gram majones
  • 100 gram creme fraiche
  • 1 ss eplesidereddik kan sløyfes
  • 1 ss sukrin gold kan sløyfes
  • sitronsaft smak til | kan sløyfes

Krydder

  • 2 ss estragon tørket
  • Salt smak til
  • Pepper smak til

Instruksjoner
 

  • Rens blomkål og skjær i små buketter. Du kan bruke stilken, men skjær den i veldig små biter. Skjær rabarbra i veldig små firkanter samt skjær reddik og sjalottløk i tynne skiver. Sett til side.
  • Ta fram en stor bolle som har plass til alle grønnsakene. Visp sammen creme fraiche, eplesidereddik, estragon, majones og sukrin gold i bollen og smak til dressingen med pepper, salt og sitronsaft.
  • Vend grønnsakene inn i dressingen og la salaten stå i minst en time før servering, helst kjølig.

Til info

  • Karbohydrater per porsjon: 7.3 gram, Proteiner per porsjon: 4,3 gram, Fett per porsjon: 28 gram

  • Veldig god salat til grillmat samt kylling i ymse varianter.
Nøkkelord Blomkål, Rabarbra, Reddik
Har du lagd denne retten?Fortell meg gjerne hvordan det smakte
adbanner