
Soppsaus
Næringsinnhold per porsjon
Ingredienser
- 400 gram kraft vilt/storfe (buljong kan brukes)
- 100 gram kremfløte
- 250 gram Rema 1000 blandingssopp
- 40 gram smør
- 1 teskje johannesbrødkjernemel
- 1 teskje sukrin gold
- ½ teskje salt
- ½ teskje pepper
Instruksjoner
- Ha kraft eller buljong i en liten kjele og kok opp. Når det koker, sett den på lav varme.
- Smelt smør i en stekepanne, og fres soppen til all væsken er borte. Ha deretter soppen oppi kraften.
- Ha til slutt fløte og johannesbrødkjernemel i sausen, og kjør sausen klumpfri med en stavmikser.
- Kok det inn til ønsket tykkelse.
- Smak til med pepper, salt og sukrin gold (om du har brukt buljongterning, så trenger du neppe mer salt)
- Server!
Til info
- Karbohydrater per porsjon: 1.8 gram, Proteiner per porsjon: 5,3 gram, Fett per porsjon: 24 gram
-
Soppen kan erstattes med annet assortert sopp, men bare sjampinjong blir fryktelig kjedelig
Dette må være den beste lavkarbo sopp sausen som eksisterer! Du har virkelig noen godbiter på denne lille nettsiden din!
Ja, med god kraft, så er dette kjempegodt. Har dog funnet et alternativ med xanthan gum istedet for johannesbrødkjernemel som gjør at konsistensen på soppsausen blir mye bedre, men den er ikke publisert enda.