Oppsummering uke #2 – En bedre opplevelse

Oppsummering uke #2 - En bedre opplevelse

Denne uken har gått langt bedre, selv om jeg ved en anledning strøk på karbohydratene og en annen dag spiste så mye at jeg neppe gikk noe ned i vekt denne dagen, men oppsummert er det ingen tvil om at denne uken er helt innenfor.

Gjennomsnittlig næringsinntak de siste 5 dager

Jeg har spist 223 gram fett, 192 gram proteiner og 25 gram karbohydrater i gjennomsnitt hver dag. Dette gir igjen 2892 kalorier i gjennomsnitt, per dag.

Utfra kunnskap om forbrenning, så antar jeg at jeg trenger ca 4500 kalorier daglig for å opprettholde vekten. Videre så antar jeg at jeg trenger å spise ca 7000 kalorier for å forbrenne 1 kg kroppsfett. Med min sedvanlige hoderegning, så ser jeg at jeg har vært 1608 kalorier i underskudd hver dag, igjen i gjennomsnitt. Når vi multipliserer 1608 kalorier med 5 dager, så blir det 8040 kalorier i underskudd.

Det innebærer at jeg har gått ned ca 1.1 kg siste 5 dager. Jeg legger også ved visualisering for makro og kaloriregnskap for de siste 5 dager (som vanlig)

Dette er hva jeg har spist de siste 5 dager, målt i prosent av de ulike næringsgruppene. Målet er at jeg skal spise 71% fett, 25% proteiner og 4% karbohydrater per dag. I gram så utgjør det 224 gram fett, 178 gram proteiner og 28 gram karbohydrater

Faktiske kalorier er hvor mange kalorier jeg faktisk har spist i gjennomsnitt de siste 5 dager, mens planlagte kalorier er målet for hvor mange kalorier jeg skal spise hver dag.

Onsdag 1.april

Frokost:
5 tynne brødskiver med Kjøpmannens protein grovis (20 gram per skive)
Pålegg: Smør, Selbu Blå, Ridderost, Reker i Majones

Middag:
230 gram lettsaltet torsk med bacon
200 gram blomkål med baconsmør

Snacks:
Maarud Bacongull med Cheddar & Pimiento Dip

Kommentar:
Dagens makro: 69% fett/27% protein/4% karbohydrater.

Torsdag 2.april

Frokost:
4 tynne brødskiver med Kjøpmannens protein grovis (20 gram per skive)
Pålegg: Smør, Selbu Blå, Kokte egg, Salami

Middag:

Cheesy Squash

Kommentar:
Dagens makro: 69% fett/29% protein/4% karbohydrater.

Fredag 3.april

Frokost:
Cheesy Squash

Middag:

400 gram Kyllingbryst
Brokkolisalat med Selbu blå

Snacks:

150 gram hasselnøtter

Kommentar:
Dagens makro: 69% fett/28% protein/3% karbohydrater.

Lørdag 4.april

Frokost:
250 gram Kyllingbryst
Brokkolisalat med bacon og Selbu Blå

Lunsj:

300 gram kokte egg, 50 gram salami & 50 gram majones

Middag:

230 gram lettsaltet torsk med bacon
200 gram blomkål med baconsmør og soyasaus

Snacks:

100 gram hasselnøtter

Kommentar:
Dagens makro: 75% fett/22% protein/3% karbohydrater.
En trenger ikke være rakettforsker for å forstå at dette ble altfor mye kalorier. Ja, det er faktisk stor sannsynlighet for at jeg ikke ble et eneste gram lettere i dag. Altfor mye fett og proteiner, mens antall karber var innafor. Faktisk så kan man se at det er mulig å spise mye mat, også når man ikke skal ha særlig med karbohydrater.

Søndag 5.april

Frokost:
310 gram kokte egg, 50 gram salami & 50 gram majones

Lunsj:

3 Hamburgere innpakket i salat, med Selbu blå, Cheddar, ketchup og ørlite bodsennep

Middag:

Blomkål med strimlet skinke og baconost

Kommentar:
Dagens makro: 67% fett/29% protein/4% karbohydrater.
Det ble mye mat i dag også, men all denne maten kan jeg faktisk spise, rent bortsatt fra at det ble noe lite fett, ettersom jeg vil ha over 70% fettandel.