Oppsummering uke #5 – Helt innafor!

Helt innafor

2 av dagene denne uken ligget for lavt i karbohydrater, men utjevnet så er denne ukens kosthold helt “innafor” min lavkarbostandard. Uken har gått strålende uten det store suget etter potetgull og Smash!, men utover det, så er det ikke så mye å si. Har gjort en større endring i registreringen i kostholdet denne uken, og det er å skrive en kommentar til hver dag, får se om jeg etterhvert gjør dette med de tidligere ukers registering også.

Jeg har spist 193 gram fett, 159 gram proteiner og 21 gram karbohydrater i gjennomsnitt hver dag. Dette gir igjen 2480 kalorier i gjennomsnitt, per dag.

Utfra kunnskap om forbrenning, så antar jeg at jeg trenger ca 4500 kalorier daglig for å opprettholde vekten. Videre så antar jeg at jeg trenger å spise ca 7000 kalorier for å forbrenne 1 kg kroppsfett. Med litt rask hoderegning, så ser jeg at jeg har vært 2020 kalorier i underskudd hver dag, igjen i gjennomsnitt. Når vi multipliserer 2020 kalorier med 7 dager, så blir det 14 140 kalorier i underskudd.

Det innebærer at jeg gikk ned ca 2 kg forrige uke. Om jeg går ned i tilsvarende tempo over tid, så vil jeg nå 115 kg etter 57 uker, eller i juni 2021. Det er et år før planen, men som jeg skrev i forrige uke, så er det en ting som er sikkert, og det er at det IKKE kommer til å skje.

Neste uke blir det en endring i forhold til visning av progresjon, for i helgen bestilte jeg en personvekt som skal klare et fantastisk kunststykke, nemlig å vise vekten min. Som vanlig er det en visualisering av makro og kaloriregnskapet under her.

Dette er hva jeg har spist de siste 7 dager, målt i prosent av de ulike næringsgruppene. Målet er at jeg skal spise 71% fett, 25% proteiner og 4% karbohydrater per dag. I gram så utgjør det 224 gram fett, 178 gram proteiner og 28 gram karbohydrater

Faktiske kalorier er hvor mange kalorier jeg faktisk har spist i gjennomsnitt de siste 7 dager, mens planlagte kalorier er målet for hvor mange kalorier jeg skal spise hver dag.

Denne uken har gått langt bedre, selv om jeg ved en anledning strøk på karbohydratene og en annen dag spiste så mye at jeg neppe gikk noe ned i vekt denne dagen, men oppsummert er det ingen tvil om at denne uken er helt innenfor.

Mandag 20.april 2020

Middag:
685 gram Gilde flintsteik
500 gram sellerirot med smeltet smør og Cheddar & Pimiento Dip
Kommentar:
Makro: 73% Fett/23% Proteiner/4% Karbohydrater – 2055 kalorier
Tredje dag i konsept OMAD(One meal a day) eller “Ett måltid om dagen på norsk”. Fungerer overraskende greit, men blir jo et enormt måltid. Den korte forklaringen til hvorfor jeg utsetter meg for slikt, er å øke insulinfølsomheten, slik at det skal bli lettere å gå ned i vekt på lang sikt.

Tirsdag 21.april 2020

Middag:
Kjøttdeigform med tomater og Jarlsberg
Snacks:

Bacongull med Cheddar & Pimiento Dip
Kommentar:
Makro: 67% Fett/29% Proteiner/4% Karbohydrater – 2580 kalorier
Helt idiotisk dag. Må begrense det store måltidet, fordi jeg vært idiot og tatt med meg en pose med bacongull fra butikken. Det metter lite og inneholder masse kalorier, og dermed må jeg begrense middagen, noe som igjen ikke vil holde meg mett så lenge som ønskelig. Det gir følger for morgendagen.

Onsdag 22.april 2020

Frokost:
En (hel) liten kylling på 563 gram og den elskede Cheddar & Pimiento dippen.
Middag:

Gratinert blomkål med Selbu blå
Kommentar:
Makro: 65% Fett/32% Proteiner/3% Karbohydrater – 2776 kalorier.
Våknet som ventet opp mye mer sulten enn vanlig, og kasta i meg en liten kylling. Det ble altfor mye proteiner, så måtte justere inn det til middag med en kjøttfri middag. Ikke vanlig for meg, og ble ikke skikkelig mett heller, tiltross for at middagen var på over 1200 kalorier.

Torsdag 23.april 2020

Lunsj:
5 store egg med bacon
Middag:

6 stk Chaffles orginal
Pålegg: Jarlsbergost, Nøtteskinke, Kryddersalami
Kommentar:

Makro: 72% Fett/26% Proteiner/2% Karbohydrater – 2750 kalorier
Uhm, maten var god i dag, men en skulle ikke tro at en kunne spise så kjedelig på sin egen bursdag heller, selv om Chaffles virkelig er redningen for en enhver idiot på lavkarbo. Det er også for lite karbohydrater, ellers bra å se at jeg har klart å komme meg over 70% på fettinntaket igjen.

Fredag 24.april 2020

Lunsj:
100 gram Chorizo
3 stk Atkins Crispi Almond sjokolader
Middag:

5 stk Chaffles med mandelmel
Pålegg: Selbu Blå, Jarlsberg, Baconost, Salami
Kommentar:
Makro: 71% Fett/26.5% Proteiner/2.5% Karbohydrater – 2633 kalorier
Makan, en dag til med for lite karbohydrater. Det må ta slutt i morgen, slik at denne vektnedgangen skal bli optimal(i den grad noe slikt finnes). Jeg må nok innføre noe tomater e.l. hvis jeg skal spise Chaffles hver dag.

Lørdag 25.april 2020

Frokost:
100 gram chorizo
Middag:

250 gram tunfiskbiff med brokkoli og soyasmør
Snacks:

250 gram hasselnøtter
Kommentar:
Makro: 77% Fett/20% Proteiner/3% Karbohydrater – 2856 kalorier
Makroen er feil, men alt er faktisk innafor mine grenser. Det er over 20 gram karbohydrater, forholdet mellom fett og proteiner er ikke veldig feil, det er bare for lite av alt. Nøtter viser seg igjen som mitt store problem, som jeg tidligere har nevnt. Tunfisken er forøvrig sertifisert, så skal ikke være forbudt føde…

Søndag 26.april 2020

Middag:
4 stk Chaffles med mandelmel
Pålegg: Hamburgerrygg, Jarlsberg
Dessert:

300 gram Bringebær med kremfløte og sukrin gold
Kommentar:
Makro: 71% Fett/23% Proteiner/6% Karbohydrater – 1707 kalorier

I dag ser det ut til at det ble smalhans, men det er faktisk ikke tilfelle. Eneste grunnen til at karbohydratprosenten er så høy, er fordi at jeg har fått i meg så lite annen mat, for jeg er faktisk på 25 gram karbohydrater i dag. Men jeg nok låner endel fra i går, ettersom den eneste grunnen til at jeg har klart meg med så lite kalorier, må være grunnet hasselnøttene jeg spiste til kvelds i går.