Oppsummering uke #6 – Nesten greit

Oppsummering av kostholdet etter 6 uker

Ser man bortsett fra søndag 3.mai så var den uka innafor, men på søndag så sprakk jeg. Det vil si, jeg spiste ikke noe mer karbohydrater enn det jeg skal, men jeg spiste tett noe sånt som 5200 kalorier, og på en uke, så drar det opp snittet fra fornuftige 2500 kalorier til 2900 kalorier. Det gir konsekvenser. Faktisk så bidrar en slik dag med at vektnedgangen denne uken endrer seg nesten 400 gram, og det er signifikant.

Men, så skal vi leve også. Jeg har innsett at omtrent en gang i måneden, så er jeg nødt til å gi meg selv en eller annen form for belønning også, for at jeg faktisk klarer å holde et slikt kostholdsregime. I mai så vet jeg at det dog blir to dager som er vanskelig å komme seg unna karbovogna, og det er 17.mai hvor det nok blir noe karbohydrater og det er helgen etter hvor min mor fyller 75 år, men da har jeg samtidig noe å se frem til. Da vet jeg at jeg kan få spist litt forbudt mat, forøvrig langt mer forbudt mat enn det pinnekjøttet med tilbehør som var årsaken til at det gikk litt åt skogen på søndag.

Jeg har spist 227 gram fett, 166 gram proteiner og 22 gram karbohydrater i gjennomsnitt hver dag. Dette gir igjen 2893 kalorier i gjennomsnitt, per dag.

Utfra kunnskap om forbrenning, så antar jeg at jeg trenger ca 3875 kalorier daglig for å opprettholde vekten. Videre så antar jeg at jeg trenger å spise ca 7000 kalorier for å forbrenne 1 kg kroppsfett. Med litt rask hoderegning, så ser jeg at jeg har vært 982 kalorier i underskudd hver dag, igjen i gjennomsnitt. Når vi multipliserer 982 kalorier med 7 dager, så blir det 6874 kalorier i underskudd.

I følge vekten min, så veier jeg nå 227.1 kg. Om jeg går ned 1 kg i uken i snitt, så når jeg 115 kg om 112 uker. Eller 1.juli 2022, så dette er kaloriunderskuddet jeg skal ligge på, i snitt hele tiden. Men som jeg har nevnt tidligere, så bør jeg ha et større kaloriunderskudd nå som jeg ser mer ut som en hvalross fremfor en middelaldrende mann, og senke det noe mer når jeg begynner å bli lettere.

Jeg legger også ved visualisering for makro og kaloriregnskap for de siste 7 dager (som vanlig)

Dette er hva jeg har spist de siste 7 dager, målt i prosent av de ulike næringsgruppene. Målet er at jeg skal spise 71% fett, 25% proteiner og 4% karbohydrater per dag. I gram så utgjør det 197 gram fett, 159 gram proteiner og 32 gram karbohydrater

Faktiske kalorier er hvor mange kalorier jeg faktisk har spist i gjennomsnitt de siste 7 dager, mens planlagte kalorier er målet for hvor mange kalorier jeg skal spise hver dag.

Mandag 27.april 2020

Frokost:
Bringebærpannekaker (ingen oppskrift på det, god smak, men forferdelig konsistens…)
Middag:
Gratinert blomkål med bacon og creme fraiche
Kommentar:
Makro: 82% Fett/14% Proteiner/4% Karbohydrater – 2711 kalorier
Hadde bare de bringebærpannekakene blitt sprø, mens de fremdeles hadde beholdt smaken, så hadde de vært fantastiske. Men, jeg måtte velge mellom fuktig konsistens som gikk i oppløsning eller brente bringebær. I førstnevnte situasjon, så smakte det bra, men var ekkelt å spise, mens når de ble brent, så smakte det forferdelig. Ellers kan jeg pirke litt på at det blir litt lite proteiner og litt mye fett, noe magen også fortalte meg om…

Tirsdag 28.april 2020

Lunsj:
Gratinert blomkål med bacon og creme fraiche
Middag:

Chafflesandwich
Kommentar:
Makro: 73% Fett/23% Proteiner/4% Karbohydrater – 2999 kalorier
For mye kalorier i dag, ellers ikke så mye å melde med unntak av at Chafflesandwich rett og slett en skikkelig god erstatter for ostesmørbrød.

Onsdag 29.april 2020

Middag:
Sommerkoteletter med wokblanding, Selbu blå og smør
Snacks:
Maxim Freaky Caramel proteinbar og Solo super Rabarbra/Bringebær
Kommentar:

Makro: 71% Fett/25% Proteiner/4% Karbohydrater – 2473 kalorier
Kaloribombe på de kotelettene, men de smakte himmelsk, vel og merke om man er glad i blåmuggost. At de igjen har fått Solo rabarbra/bringebær i butikken er både en glede og en ulempe. Det er ikke mange typer drikker som jeg er mer glad i enn den, og den er dessverre ikke helt karbofri, så jeg kan ikke tillate meg noe mer enn en halvliter av og til, dessverre.

Torsdag 30.april 2020

Lunsj:
Sommerkoteletter med wokblanding, Selbu blå og smør
Middag:

Chafflesandwich
Kommentar:

Makro: 67% Fett/30% Proteiner/3% Karbohydrater – 2142 kalorier
Gårsdagens middagrester blir som vanlig lunsj og chafflesandwich. Ulempen er at det blir litt feil av alt, med litt lite karber, litt lite fett og litt mye proteiner, men sammensetningen er ikke så ille.

Fredag 1.mai 2020

Lunsj:
Lunsj med min søster
Middag:

Gratinert brokkoli med kjøttdeig
Kommentar:
Makro: 61% Fett/34% Proteiner/5% Karbohydrater – 2748 kalorier
Første gang jeg ikke har laget all maten selv, og det var en utfordring. Det ble paifyll og salat, samt ørlite grann paibunn. Det er like lite innafor som dagens makro er skivebom, men det går for en dags skyld, for det ble ikke slikt kvanta at jeg ramler ut av ketose.

Lørdag 2.mai 2020

Lunsj:
Chafflesandwich
Snacks:

70 gram ristede mandler med salt
Kommentar:
Makro: 72% Fett/24% Proteiner/4% Karbohydrater – 1966 kalorier
Litt underlig i magen i dag, så i dag ble det lett mat med ikke så altfor mye kalorier, men derimot makro i balanse.

Søndag 3.mai 2020

Lunsj:
Pinnekjøtt med sellerirotstappe
Middag:
Pinnekjøtt med sellerirotstappe
Kommentar:

Makro: 79% Fett/20% Proteiner/1% Karbohydrater – 5218 kalorier
Dette ble helt sinnsvakt. Altså, jeg planla at jeg ikke skulle bry meg om kaloriene i dag, og at jeg skulle spise pinnekjøtt til det tøt ut av ørene på meg. Det tror jeg at jeg klarte, fordi det ble altså over 5000 kalorier. Helt borti natta, men dette har jeg skrevet om i toppen av innlegget, så det er egentlig ikke noe mer å si enn at dette var skremmende godt!