#28 – SKADA!!!!

Lisfranc skade

Jepp, jeg er “skada” vare. For noen er sikkert ikke det noe nytt, men denne skaden er noe helt annet. For 5 uker siden så gikk jeg på snørra så det sang og røk et leddbånd på foten(nei, ikke i ankelen), men heldigvis fikk jeg noe for det. Det var en snill lege på sykehuset som erstattet leddbåndet med en titanskrue gjennom halve høyre fotblad. Titan er som kjent skrekkelig dyrt, så jeg gikk uten tvil kraftig opp i verdi denne dagen, i tillegg til at jeg blir et naturlig midtpunkt i alle sikkerhetskontroller i fremtiden.

Det som dog er kjedelig er at jeg har en slags skinne i plast som jeg plasserer hele foten og leggen i. Det gjør at ankelen hele tiden er i en fast vinkel og at jeg kan gå med all vekt på hælen. Men, jeg skal absolutt ikke belaste mellomfoten, noe som igjen betyr at jeg skal ikke gå så mye og aller helst skal jeg bare ligge i horisontalen og telle sauene som går i taket. Jeg skal love dere, man ser mye rart i taket om man har sett på samme punktet en stund.

Joda, jeg vet at noen av dere ikke nøyer dere med at det er en skade, men dere higer etter å vite hele greia. Jeg har erstattet et lite leddbånd med en skrue. Det er en Lisfranc-skade, dvs. det er et leddbånd som sitter mellom 1. og 2. metatars. Når det blir føkka (for å bruke nøyaktig det samme ordet som nordlendingen (kirurgen) som opererte meg brukte) så blir det erstattet med en skrue som skal utgjøre samme funksjon som leddbåndet. Om jeg noen gang kan hoppe på ski med dette? Aner ikke, men mine tidligere hopp har uansett lignet mest på noe i kråkefamilien, så det skal nok gå helt greit.

Så hvor lang tid må du gå før jeg kan gå på beinet igjen?

Jeg aner ikke. Jeg skal på kontroll 12.april og håper at jeg får beskjed om at jeg da kan begynne å leke igjen, men er innstilt på at jeg må vente til 1.juni før jeg kan begynne å leke igjen. Men da folkens, da skal jeg i det minste ta gårekorden for indre østfoldinger som veier over 200 kg.

Og helt til slutt, jeg vet at dette er første post på 8-9 måneder, men hvorfor det ikke har vært noen aktivitet adresserer jeg i et eget innlegg om noen dager.