Sommerlig blomkålsalat

Sommerlig blomkålsalat

5 fra 1 stemme
Måltid: TilbehørKjøkken: Norsk
Porsjoner

4

Tilberedningstid

15

minutter
Hviletid

1

time 
Kalorier per porsjon

311

kcal
Proteiner per porsjon

4.3

gram
Karbohydrater per porsjon

7.3

gram
Fett per porsjon

28.4

gram
Total tid

1

time 

15

minutter

Jeg fant ut tidlig på sommeren at jeg skulle forsøke å finne noen flere bruksområder for rabarbra, og denne salaten er et resultat av dette “forskningseksperimentet”. Den er nydelig til grillet mat og jeg kommer virkelig til å savne smaken av denne blomkålsalaten i alle de månedene som rabarbra ikke er tilgjengelig her på berget. Bruk gjerne de mest fargede delene av rabarbraen for å sette litt farge på salaten.

Ingredienser

  • 500 gram blomkål

  • 200 gram reddik

  • 100 gram rabarbra

  • 100 gram sjalottløk

  • 100 gram majones

  • 100 gram creme fraiche

  • 1 ss eplesidereddik (kan sløyfes)

  • 1 ss sukrin gold (kan sløyfes)

  • sitronsaft (kan sløyfes)

  • Krydder
  • 2 ts tørket estragon

  • Salt

  • Pepper

Fremgangsmåte

  • Rens blomkål og skjær i små buketter. Du kan bruke stilken, men skjær den i veldig små biter. Skjær rabarbra i veldig små firkanter samt skjær reddik og sjalottløk i tynne skiver. Sett til side.
  • Ta fram en stor bolle som har plass til alle grønnsakene. Visp sammen creme fraiche, eplesidereddik, estragon, majones og sukrin gold i bollen og smak til dressingen med pepper, salt og sitronsaft.
  • Vend grønnsakene inn i dressingen og la salaten stå i minst en time før servering, helst kjølig.

Notater

  • Inspirasjon og kilde til denne oppskriften er funnet her.

Har du lagd denne retten?

Lik oss på Facebook