Soppsaus med kantarell, steinsopp og sjampinjong

En kurv med ferske kantareller
Foto: Jumpstory.com
En kurv med ferske kantareller

Soppsaus

Fantastisk god og enkel lavkarbo soppsaus. Denne er vel utprøvd og fungerer svært godt til vilt, men selv til pasta hadde nok denne vært en solid vinner.
Matlagingstid 15 minutter
Total tid 15 minutter
Måltid Saus
Kjøkken Norsk
Porsjoner 3 porsjoner
Kalorier 247 kcal

Ingredienser
  

  • 400 gram kraft vilt/storfe (buljong kan brukes)
  • 100 gram kremfløte
  • 250 gram Rema 1000 blandingssopp
  • 40 gram smør
  • 1 teskje johannesbrødkjernemel
  • 1 teskje sukrin gold
  • ½ teskje salt
  • ½ teskje pepper

Instruksjoner
 

  • Ha kraft eller buljong i en liten kjele og kok opp. Når det koker, sett den på lav varme.
  • Smelt smør i en stekepanne, og fres soppen til all væsken er borte. Ha deretter soppen oppi kraften.
  • Ha til slutt fløte og johannesbrødkjernemel i sausen, og kjør sausen klumpfri med en stavmikser.
  • Kok det inn til ønsket tykkelse.
  • Smak til med pepper, salt og sukrin gold (om du har brukt buljongterning, så trenger du neppe mer salt)
  • Server!

Til info

  • Karbohydrater per porsjon: 1.8 gram, Proteiner per porsjon: 5,3 gram, Fett per porsjon: 24 gram

  • Soppen kan erstattes med annet assortert sopp, men bare sjampinjong blir fryktelig kjedelig
Nøkkelord Kantarell, Kremfløte, Sjampinjong, Steinsopp