Stekt torsk med brokkolipuré

Om noen hadde fortalt meg for 3 uker siden at dette kom til å bli min favoritt, så tror jeg faktisk at jeg ville ha ringt etter psykiatrisk hjelp. For det første, så har jeg ikke vært noen stor fiskespiser siden jeg var liten gutt og for det andre, så har brokkoli bare vært et tilbehør som jeg har spist når jeg har vært lei av blomkål.

Men så fikk jeg et innfall forrige helg at jeg skulle spise torsk og brokkoli, uten å vite helt hva jeg skulle ha. Det ble starten på noe helt nytt i mitt liv, nemlig brokkolipure. Allerede på første forsøk, så var det en hit. I går spiste jeg altså fisk og brokkolipure for fjerde gang på under 2 uker.  Egentlig tror jeg brokkolipuré fungerer til alt av proteiner, men foreløpig er den låst til fisk.

Ovnsstekt torsk med brokkolipuré

5 fra 1 stemme
Måltid: MiddagKjøkken: Norsk
Porsjoner

2

Forberedelse

5

minutter
Koke- og steketid

15

minutter
Kalorier per porsjon

501

kcal
Proteiner per porsjon

57.6

gram
Karbohydrater per porsjon

5.8

gram
Fett per porsjon

26.5

gram
Total tid

20

minutter

Dette er en fortreffelig middag uansett kosthold, men for de av oss som spiser lavkarbo, så er det kjekt med middager som andre i familien ikke rynker på nesen av, når de får vite hva ingrediensene er.

Ingredienser

 • 400 gram torsk

 • 450 gram brokkoli

 • 150 gram bacon i terninger

 • 50 gram sæterrrømme

 • 2 ss sitronsaft

 • salt

 • pepper

Fremgangsmåte

 • Hvis du bruker frossenfisk, så tin fisken først.
 • Sett ovnen på 180 grader og sett en kjele med vann på oppkok. Ha på pepper og salt på fisken.Skjær brokkoli i små buketter samt stilken i tynne skiver.
 • Ha fisken i en ildfast form og ha baconterningene over fisken. Sett formen inn i ovnen i 8-12 minutter, til fiskekjøttet flaker seg. Samtidig som du setter fisken inn i ovnen, så har du brokkolien oppi det kokende vannet og koker brokkolien til den er mør, for deretter helle av brokkolien i et dørslag. Ha deretter brokkolien tilbake i kjelen.
 • Ha rømme og sitronsaft oppi kjelen med brokkoli. Kjør så denne blandingen til en fin puré med stavmikser og smak til med salt og pepper. Blir puréen for tykk, så spe med mer rømme.
 • Brokkolipuréen og torsken bør nå være ferdig samtidig, så nå er det bare å spise til krampen tar dere, for dette er godt!

Notater

 • Brokkolipuréen kan justeres med det som finnes av krydder, og man får således ulike smaksopplevelser hver gang.

Har du lagd denne retten?

Lik oss på Facebook