Go Back
+ servings

Bruning av kyllinglår

Kyllinggryte med squash og sjampinjong

Denne kyllinggryten er litt hot, men ikke verre enn at de aller fleste nordmenn skal takle å spise den uten å klage over at det er for sterkt. Aromaene er dog helt fantastiske og du vil neppe angre om du forsøkte det på denne. Absolutt en fornuftig kyllingryte for lavkarboetere.
Forberedelsstid 20 minutter
Steke- og koketid 1 t 15 minutter
Total tid 1 t 35 minutter
Måltid Middag
Kjøkken Indonesisk
Porsjoner 6
Kalorier 778 kcal

Næringsinnhold per porsjon

Kalorier: 778kcalCarbohydrates: 8.9gProtein: 70gFat: 50g

Ingredienser
  

  • 2 kg kyllinglår
  • 1 ½ liter vann
  • 700 gram sellerirot
  • 100 gram sjalottløk
  • 700 gram sopp
  • 600 gram squash
  • 100 gram sambal oelek

Krydder

  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 2 terninger hønsebuljong
  • 3 ss gul karri
  • 3 ss spisskummen
  • 3 blader laurbærblad (kan sløyfes)
  • 5 fedd hvitløk finhakket
  • 1 kvast gressløk finhakket
  • 3 stk muskatnøtter knuses

Instruksjoner
 

Forberedelse

  • Skjær squash i 4 staver og kutt hver stav i ca ½ cm tykkelse. Skjær hvitløk, sjalottløk og sopp i tynne skiver. Skjær sellerirot i ca 1 cm små terninger. Finhakk gressløk. Sett alt til side

Matlaging

  • Ha litt kokosfett (eller ghee) i en stekepanne og sett platen på høyeste nivå. La stekepannen bli skikkelig varm, før du raskt bruner kyllingen.
  • Ha kyllingen i en kjele, og hell vann over til kyllingen er dekket. Ha så i krydrene (unntatt gressløk) og sambal oelek. Trekk kyllingen til lårbeinene begynner å løsne.
  • Ta kyllingen ut av kjelen og sett de til avkjøling på en rist. Sett varmen opp på kjelen slik at det begynner å fosskoke. Kok ut kjelen til det er ca 7 dl kraft igjen. Ta så ut laurbærbladene og kast de.
  • Rensk kyllingen for kjøtt og sett til side.
  • Ha sopp og grønnsaker(unntatt gressløk) oppi kjelen og kok opp. Når det koker, så sett ned varmen på platen slik at det så vidt bobler i kjelen.
  • Når grønnsakene er møre, så ha kylling og gressløk oppi kjelen. Smak til med salt og pepper.
  • Servér

Til info

  • Karbohydrater per porsjon: 8.9 gram, Proteiner per porsjon: 70 gram, Fett per porsjon: 50 gram
Nøkkelord Kylliing, Sjampinjong, Squash
Har du lagd denne retten?Fortell meg gjerne hvordan det smakte